Innovation Mananagement Workshop for Researchers

Scope

Innovation Management Workshop is organized in the scope of Engsurf-Twin Project in order to share knowledge and experience gained on commercialization of knowledge obtained from R&D activities.

 

EngSurf-Twin is a three-year Horizon 2020 project funded by the European Union Research and Innovation programme under the Grant Agreement number 952289. It is aimed to overcome some of the main challenges in engineered surfaces and films with adoption of functionalised nanostructured materials, functional metal oxide films and surfaces for technological applications and practices, especially concerning the engineered nano-assemblies, metal oxide nanostructure arrays, for advanced chemical sensors design and application. Surface chemistry and sub-surface phenomena have been played a crucial role in developing a host of modern technologies and represent a driving-force of current interdisciplinary approaches. The control of the surface, structure and morphology through advanced surface engineering and well controlled fabrication has rapidly expanded in line with the demand for emerging applications.

 

Attendance and Registration

The Innovation Management Workshop is a hybrid event, and will take place on 6-7th Dec 2022, in InnoPark-Konya Technology Development Zone (InnoPark-Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi). The workshop attendance is free and open to academics, researchers and participants from industry and start-ups. Please register using the Google Forms link : https://forms.gle/a4Dgbo8BnZMVURm2A.

 

Speakers
Dr. Edward Casey

EU Funding Manager

 Trinity College Dublin/ AMBER, Ireland

e-mail: edward.casey@tcd.ie

Ms. Deirdre Caden

International Engagement Manager

Trinity College Dublin/ AMBER, Ireland

e-mail: deirdre.Caden@tcd.ie

Dr. Claire Mc Kenna
International Funding Manager
Trinity College Dublin/ AMBER, CRANN, Ireland

e-mail: claire.mckenna@tcd.ie

https://ambercentre.ie/people/claire-mckenna/

Neil Gordon

Startup Development Manager

Trinity CollegeTrinity College Dublin, Ireland

e-mail: Neil.Gordon@tcd.ie

https://ie.linkedin.com/in/neilgordon2

Ms. Audrey Crosbie

Industrial Liaison Officer

Trinity CollegeTrinity College Dublin,

e-mail: Audrey.Crosbie@tcd.ie

https://peoplefinder.tcd.ie/Profile?Username=ACROSBIE

Dr. John Whelan

Commmercialising ICT Research,

Technology Transfer Case Manager

Trinity CollegeTrinity College Dublin,

e-mail: John.Whelan@tcd.ie

https://peoplefinder.tcd.ie/Profile?Username=WHELANJO

Graham McMullin

Technology Transfer Case Manager

Trinity CollegeTrinity College Dublin

e-mail: Graham.McMullin@tcd.ie

https://ie.linkedin.com/in/mcmullingraham

 

Organising Committee
Project Coordinator:

Prof. Dr. Mustafa ERSOZ

Department of Chemistry

Selcuk University, TURKIYE

e-mail: ersozm@gmail.com

Chair: Assoc. Prof. Dr. Parvaneh Mokarian

Department of Chemistry

Trinity College Dublin/ AMBER, Ireland

e-mail: parvaneh.mokarian@tcd.ie

 

Ms. Deirdre Caden

International Engagement Manager Trinity College Dublin/ AMBER, Ireland

e-mail: deirdre.Caden@tcd.ie

Dr. Edward Casey

EU Funding Manager

Trinity College Dublin/ AMBER, Ireland

e-mail: edward.casey@tcd.ie

 

Event Coordinator:

Prof. Dr. Fatih M. Botsalı

InnoPark Konya TDZ , TURKIYE

e-mail: fatih.botsali@innopark.com.tr

Event Secretary:

Hasan Anıl Erkeç

InnoPark Konya TDZ , TURKIYE

e-mail: anil.erkec@innopark.com.tr

 

Workshop program (6-7th  December 2022)

Venue: InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Büyükkayacık, 101.Cd No:2, 42250 Büyükkayacık Osb/Selçuklu/Konya, Türkiye.

Note: Times are based on local Turkish time (two hour ahead of Central Eupoean time (CET))

Day 1:               Tuesday, 06.12.2022
9:20- 9:30 Welcome from Mustafa Ersöz and Parvaneh Mokarian
9:30- 11:00

 

Session: Pathways to Funding – Focus on Horizon Europe

Speakers: Deirdre Caden (DC), Edward Casey (EC), Claire Mc Kenna (CMK)

Topics:

·       [20 mins] [09:30-09:50] Horizon Europe & regional funding (EC)

·       [20 mins] [09:55-10:15] What Impact means in Horizon Europe (DC)

·       [15 mins] [10:20-10:35] How to manage the EU portal (EC)

·       [20 mins] [10:40-11:00] How to find collaborators for your consortium (DC) (including raising your own research profile)

11:00-11:15 COFFEE BREAK
11:15- 12:45 Session (cont.): Pathways to Funding – Focus on Horizon Europe

Speakers: Deirdre Caden (DC), Edward Casey (EC), Claire Mc Kenna (CMK)

Topics:

·       [15 mins] [11:15-11:30] Budgets in Horizon Europe (EC)

·       [20 mins] [11:35-11:55] Gender balance and female leadership (DC)

·       [15 mins] [12:00-12:15] Open Science & Data Management (CMK)

·        [15 mins] [12:20-12:35] Industry: Engaging with HE (Results Booster; Innovation Radar) (DC)

12:45-14:00 LUNCH BREAK and NETWORKING
14:00- 15:15

 

Session: Position your technology

Speakers: Neil Gordon (NG), John Whelan (JW), Graham McMullin (GMcM)

Topics:

·         [45 mins] [14:00-14:45] First Steps in Commercialisation of my Research (NG & JW)

·         [30 mins] [14:45-15:15] Drivers of innovation and the main phases of the technological innovation process (NG & JW)

15:15-15:30 COFFEE BREAK
15:30-17:00 Session (cont.): Position your technology

Speakers: Neil Gordon (NG), John Whelan (JW), Graham McMullin (GMcM)

Topics:

·         [45 mins] [15:30-16:15] IP protection options and patents (NG & JW + GMcM)

·         [45 mins] [16:15-17:00] TRL vs market readiness (NG)

 

 

 

 

 

 

Day 2:                Wednesday, 07.12.2022
9:30- 11:15

 

Session: Generating impact out of R&D

Speakers: Audrey Crosbie (AC), Neil Gordon (NG), John Whelan (JW)

 

Topics:

·         [30 mins] [9.30-10.00] How to maximise the commercial results of R&D (NG)

·         [30 mins] [10.00-10.30] Working with industry collaborators (AC/NG)

·         [30 mins] [10.30-11.00] Success stories in Entrepreneurship (NG)

 

11:00-11:15 COFFEE BREAK
11:15-12:30 Session (cont.): Generating impact out of R&D

Speakers: Audrey Crosbie (AC), Neil Gordon (NG), John Whelan (JW)

 

Hands-on session

·         [75 mins] 11:15-12.30 Hands-on clinics for project ideas (one to one meeting with experts)

12:30–14.00 LUNCH BREAK and NETWORKING
14:00-15:15 Session: Market driven research

Speakers: Neil Gordon (NG), John Whelan (JW)

 

Topics:

·         [45 mins] [14.00-14.45] Find out where your IP fits (JW)

·         [30 mins] [14.45-15.15] Market analysis for ERC proof of concept and EIC pathfinder (NG)

15:15-15:30 COFFEE BREAK
 

15:30-17.00

 

 

 

Session (cont.): Market driven research

Speakers: Neil Gordon (NG), John Whelan (JW)

 

Topics:

·         [45 mins] [15.30 – 16.15] How to make a business case for your research (NG) including Business Model Canvas (NG)

·         [45 mins] [16.15 – 17:00] How to have high impact from your project (NG / JW)

 

@ 17.00 Wrap up and departure

 

Bizimle İletişime Geçin

E-Posta ve KEP

bilgi@innopark.com.tr

innopark@hs01.kep.tr

Faks

(+90) 332 999 1494

×

Merhaba :)

Sorularınız ve görüşleriniz için Whatsapp İletişim Hattı üzerinden ilgili birim uzmanlarına ulaşabilirsiniz.

× Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?