ISIDIMDT’21 SEMPOZYUMU’NA Yoğun Katılım

 

Ülkemizde dijital endüstri/dijital dönüşüm alanında ilk düzenlenen sempozyumlardan biri olan “ISIDIMDT- Uluslararası Dijital Endüstri Uygulamaları ve Dijital Dönüşümün Yönetimi Sempozyumu”nun ikincisi 10-11 Kasım 2021 tarihlerinde Online olarak gerçekleştirildi. InnoPark tarafından organize edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü, KOP Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi, MEVKA-Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen sempozyuma 6 farklı ülkeden 30 bildiri sunuldu. 150’ye yakın kişinin katıldığı sempozyumda Açılış Oturumu, 2 Çağrılı Bildiri Oturumu, 1 Dijital Dönüşüm Sağlayıcılar ve Örnek Vakalar Oturumu, 4 sempozyum oturumu ile 5 panelistin katıldığı “Dijital Dönüşümde Yeni Ufuklar Paneli” yer aldı.

 

Sempozyumun açılış oturumda bir konuşma yapan InnoPark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı “Dijital dönüşüm, tüm işletmelerin ve kurumların organizasyon yapılarında, karar alma mekanizmalarında, üretim ve iş süreçlerinde, teknolojik alt yapılarında radikal değişiklikler yapmasını zorunlu kılmaktadır. OSB Merkezli ve teknolojik üretim odaklı bir teknopark olan InnoPark’ın en önemli önceliklerinden biri: bulunduğu ekosistemde dijital dönüşüm çabalarına katkı sağlamaktır. Sempozyum, bu amaçla düzenlenmiş olup sempozyumun öncelikli amacı, dünya çapında dijital endüstri (Endüstri 4.0) ve dijital dönüşüm alanındaki fikirlerin, başarı hikayelerinin, iyi uygulamaların, vakaların, deneyimlerin, gelişmelerin ve öngörülerin etkileşimi, paylaşımı ve tartışılmasını sağlamaktır. Sempozyumun araştırmacı ve akademisyenlere dijital dönüşüm çalışmalarında ilham ve bilgi kaynağı olmasını diliyorum. Bu yılki sempozyuma üniversitelerden, Ar-Ge Merkezlerinden, sanayi kuruluşlarından ve teknoloji sağlayıcı kuruluşlar gibi çok geniş bir katılımcı profilinden katılım olmuştur. Sempozyuma katılan tüm araştırmacılara, çağrılı konuşmacılara ve panelistlere gönülden teşekkürlerimizi arz ediyor, sempozyumun ülkemizde ve dünyada dijital dönüşüm çabalarına katkılar sağlamasını umuyorum.” dedi.

 

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Konya Sanayi Odası ve InnoPark Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü “ Konyalı sanayicilerin dijital dönüşüm ve teknoloji üretimi konusunda Türkiye genelinden pozitif ayrıştığını söyledi. Kütükcü ayrıca, Innopark’ın da sanayicilerin dijital dönüşümüne büyük destek sağladığını aktardı. Kütükcü “Konya’daki sanayi kuruluşlarının üretiminin yüzde 46,6’sı orta-yüksek teknoloji, yüzde 32,3’ü orta-düşük teknolojiden oluşuyor. Orta-yüksek teknolojideki yüzde 46,6’lık üretimimiz, Türkiye ortalaması olan yüzde 24’ün yaklaşık iki katı. Bu oranlar bize, Konya’da orta-yüksek teknoloji üretimine odaklanan bir niteliksel dönüşüm hikayesinin başladığına işaret ediyor.” dedi. Konya Sanayi Odası olarak, Konya sanayiinde dijital dönüşümü hızlı ve zamanında gerçekleştirmek için sanayicilerin yanında olduklarını ve bu konuda birçok çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Kütükcü, şöyle devam etti: “Konya OSB’mizde üretim odaklı kurgulanan Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgemiz, bu niteliksel dönüşüm sürecinde Odamızın hayata geçirdiği en kıymetli projelerden biri. Bünyesinde 72 firmanın bulunduğu Innopark’ta, akıllı sistemler, sanal gerçeklik, yapay zeka, siber güvenlik, robotik konularda ürünler ve yazılımlar geliştiriliyor. Sanayicilerimiz de, Innopark’ta geliştirilen ve sanal ortamda tanıtım yapmayı sağlayan, üretim süreçlerini akıllı hale getiren yazılımlara yoğun ilgi gösteriyor. İnşallah sanayicilerimizin bu kararlılığı ve gayreti ile Konya’mız, dijital endüstri uygulamalarını ve dijital dönüşüm süreçlerini de kapsayan Endüstri 4.0’a geçiş sürecini en hızlı tamamlayan illerden olacak.” dedi.

Bizimle İletişime Geçin

E-Posta ve KEP

bilgi@innopark.com.tr

innopark@hs01.kep.tr

Faks

(+90) 332 999 1494

×

Merhaba :)

Sorularınız ve görüşleriniz için Whatsapp İletişim Hattı üzerinden ilgili birim uzmanlarına ulaşabilirsiniz.

× Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?