ÜBİTAK Lisans Destekleri
E-Bideb sistemine kaydolma ve 2209 başvuru rehberi için tıklayınız
2209-A – Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Program ( Her Yılın Mart ve Ekim Ayları Başvuru Almaktadır. )
Üniversitelerin Doğa bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında kayıtlı lisans öğrencisi/öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin desteklenmesi için başvurabilirler. Öğrencilerden biri “Proje Yürütücüsü” olarak Kuruma karşı sorumludur. Aynı proje için birden fazla başvuru yapılamaz. Daha önce desteklenen bir proje için tekrar başvuru yapılamaz.
Araştırma projesinin desteklenmesine karar verilen öğrencilerin, projeyle ilgili çalışmalarını, en geç lisans öğrenimlerini bitirmeden ve en geç bir yıl içinde tamamlayacak şekilde planlayıp çalışmayı bitirmeleri ve destek süresinin bitiminden önce sonuç raporunu ebideb.tubitak.gov.tr adresine yüklemeleri gerekmektedir.
BAŞVURU KOŞULLARI
a. Başvuru sahibinin lisans öğrenimi görüyor olması,* (Başvuru tarihi itibariyle en fazla lisans son sınıfının güz döneminde olması.)
b. Projenin akademik danışman rehberliğinde yapılıyor olması,
c. Aynı dönemde birden fazla başvuru yapılmamış olması,
ç. Daha önce aynı proje için TÜBİTAK’tan destek alınmamış olması, gerekmektedir.
*Artık yıl okuyanlar, Açık Öğretim ve hazırlık sınıfı öğrencileri başvuramazlar. Programa, öğrenciler bireysel veya grup olarak başvuru yapabilirler. Grup halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri Proje Yürütücüsü olarak TÜBİTAK’a karşı sorumludur. Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir.
2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği 2018 yılı Çağrı Duyurusu için tıklayınız.
2209 A Proje Taslağı için Tıklayınız
2209 A Örnek Proje için Tıklayınız
Başvuru esnasında gerekli dilekçe formatlarına ulaşmak için Tıklayınız
2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği
Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Doğa Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Tıbbi Bilimler ve Tarımsal Bilimler alanlarıyla ilgili bölümlerinden birinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin hazırladıkları, sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve / veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün / yöntem / süreç iyileştirme ve / veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans bitirme tezlerinin gerektirdiği sarf malzemesi, kırtasiye giderleri, seyahat, hizmet alımı v.b. giderler için kısmi hibe desteği sağlanır.
Bitirme tezi projesinin desteklenmesine karar verilen öğrencilerin, projeyle ilgili çalışmalarını, kendilerine verilen süre içinde ve lisans öğrenimlerini bitirmeden tamamlayacak şekilde planlayıp çalışmayı bitirmeleri ve destek süresinin bitiminden önce sonuç raporunu ebideb.tubitak.gov.tr adresine yüklemeleri gerekmektedir.
Projeler bireysel ve/veya grup halinde hazırlanabilir. Projede görev alan diğer öğrenciler proje ortakları olarak değerlendirilir. Proje sorumlusu proje yürütücüsüdür. Aynı proje için birden fazla başvuru yapılamaz. Daha önce desteklenen bir proje için tekrar başvuru yapılamaz.
BAŞVURU KOŞULLARI
a. Başvuru sahibinin lisans öğrenimi görüyor olması, (Açık öğretim ve hazırlık sınıfı öğrencileri başvuru yapamaz.)
b. Projenin akademik ve sanayi danışmanları rehberliğinde yapılıyor olması,
c. Aynı dönemde birden fazla başvuru yapılmamış olması,
ç. Daha önce aynı proje için TÜBİTAK’tan destek alınmamış olması, gerekmektedir.
Programa, öğrenciler bireysel veya grup olarak başvuru yapabilirler. Grup halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri “Proje Yürütücüsü” olarak TÜBİTAK’a karşı sorumludur. Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir.
2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği 2018 Yılı Çağrı Duyurusu için tıklayınız.
2209 B Proje Taslağı için Tıklayınız
2209 B Örnek Proje için Tıklayınız
Başvuru esnasında gerekli dilekçe formatlarına ulaşmak için Tıklayınız
2238 – Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı
Bu programın amacı, girişimcilik kültürünün gençler arasında yaygınlaşmasını sağlamak ve çeşitli alanlarda yenilikçilik içeren iş fikri olan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine fikirlerini hayata geçirmelerine yönelik uygun ortamı hazırlamak için destek sağlamaktır.